Nye bilder

PS

Liker ideen om å fokusere på de 2 bokstavene som ikke uttales, men sånn som banneret ser ut kan det også assosieres med et ps til at før het det Borg ;)

Bokstavene vi ikke bruker

Byen skal de neste fem årene profileres med to av bokstavene som sarpingene ikke bruker når de skal uttale bynavnet.

Sasjbårr. Sånn sier vi bynavnet, vi som er fra Borgenhaugen eller Lande eller Greåker. SarPSborg, uttalt bokstav for bokstav, føles unaturlig.

Skole + kulturhus = sant!

Hvis kulturhuset kan samlokaliseres med St. Olav vgs., hva ville da være mer naturlig enn å flytte musikklinja fra Greåker til sentrum?

Les mer…

Hvor er ambisjonene?

Hovedoppslaget i dagens SA er forstemmende lesning. Jeg håper virkelig at kommunen og “tusenårsgeneral” Therese Evensen har høyere ambisjonsnivå for Sarpsborgs tusenårsfeiring enn det som fremkommer i artikkelen!

En bys tusenårsjubileum er en stor begivenhet i norsk, nordisk og kanskje europeisk målestokk. Vi kan ikke la denne muligheten til å markedsføre byen vår gå til spille!

Tette skott gir lokaliseringsdebatt om Tuneskipet

Hører Tuneskipet hjemme i Sarpsborg eller Fredrikstad?

Det er spørsmålet vi nå må stille oss, etter at nyhetsredaktøren i Fredriksstad Blad freidig nok har lansert en gjenoppbygging av Tuneskipet som et Fredrikstad-prosjekt.

Ingen plankekjøring

Det kan vise seg lettere å arrangere MGP etter «Fairytale» enn «Habba Habba».

I juli 2009 sprakk SA nyheten om at Sarpsborg hadde takket ja til å arrangere Sistesjanse-finalen i Melodi Grand Prix 2010. Og for å si det forsiktig: Timingen for en lokal førstegangsarrangør kunne ganske enkelt ikke vært bedre.

Forpliktende framtid

De neste årene vil gi oss svaret på om Sarpsborg fortjener tittelen årets kulturkommune i Østfold 2010.

- I told him that it was an excellent speech and I was almost convinced that I deserved it, sa Barack Obama om Nobelpriskomitens Thorbjørn Jaglands begrunnelsestale i Oslo rådhus i 2009.

Når uvitenhet er poenget

Politikerne gjør lurt i å gå imot byråkratiet neste uke.

Neste uke står kulturhus og bibliotek igjen på den politiske dagsorden. Politikerne skal behandle rådmannens innstilling som sier at Borregaards Kulås-alternativ og Betongbyggs bibliotekforslag vrakes i det videre arbeidet.

Med fortiden inn i fremtiden

I dagens samfunn ser vi et økende behov for samling om noe felles. Byene blir mer og mer like, takket være blant annet «amerikanisering» og globalisering. Hva skiller Sarpsborg fra andre byer? Uansett hvilken by en er i, ser man de samme shoppingsentra med de samme butikkene. Et kulturbygg bør gjenspeile fremtiden, forankret i fortiden samtidig som det er med på å styrke vår identitet som innbyggere i nåtiden. Vi skal være stolt av våre aner, og våre særtrekk som sarpinger.

Trønderne reiste Nidarosdomen til ære for Olav den Hellige. Nå har vi sarpingene en fantastisk mulighet til å reise et verdig kulturbygg til hans ære:

Når klimaet blir surt

Det politiske ordskiftet har hardnet til i kulturhus-saken. Det har både flertallet og opposisjonen ansvaret for.

Årsaken til det dårlige debattklimaet som har oppstått er sammensatt. Det er imidlertid umulig å komme utenom at den kommunale overtakelsen av Folkets Hus som kom parallelt med kulturhus/bibliotek-saken, – og hvor altså Folkets Hus/SA-bygget er et av alternativene – har vært svært ugunstig for den konstruktive kulturfaglige debatten som burde vært en slik diskusjons utgangspunkt.

1000-årsjubileets rammer?

Nå skal endelig jubileumssjef ansettes!

Det er det mange av oss har gledet oss veldig til, for det betyr vel at vi er i gang med fase to av jubileumsarbeidet?

Konsertsommer på skrå

Høye hæler

Konsertsommeren i Kulås ser ut til å bli blant de mest interessante Sarpsborg har sett. Men vi må fortsatt stå som på høye hæler.

Les mer…

Festivaler

“Man får ikke mere moro en man lager selv”, sier ordtaket. I mange land er man langt, langt flinkere enn oss til å lage fest og moro. De feirer når de har anledning til det, noe som bidrar til glede, trivsel, samhold og fungerer som god reklame. Folk får noe å jobbe for og å se fram til. Turister reiser i hopetall til enkelte steder på spesielle tidspunkt, nettopp for å overvære festivaler.

I Sarpsborg har vi et svært populært arrangement som samler mange mennesker. Det er Smaalensmarken som årlig arrangeres på vårt fine Borgarsyssel museum. CC8 og CC9 arr av Hafslund i parken til Hafslund hovedgård var veldig populære festivaler, som vi virkelig får håpe blir en årlig greie. Hafslund skal ha all ære for det tiltaket. Hvordan blir CC10?

"Åssen går'e a"?

Når folk møtes, så hender det at man blir møtt med denne folkelige frasen!

De fleste vil nok svare: “Bra” ! – om det er sant eller ikke. Så begynner man å prate, og i samtalen kommer det kanskje fram at ikke alt er som det skal alikevel. – Åssen går’e med byjubileet’a? Er’e no’ nytt? Blir’e ansatt no’n Jubileumsgeneral snart? Noen Jubileumskomite? Det er så mye å ta stilling til for Visit Sarpsborg, politikere og kulturfolket om dagen, så de har vel ikke hatt tid. Nytt sykehus. Nytt kulturhus. Nytt bibliotek. Ny Friidrettsbane. Ny skole. Oppgradere Stadion. Kulås Amfi. Melodi Grand Prix. For å nevne noe. De som har ambisjoner om å arangere et 1000 år’s jubileum, vet sikkert at det tar litt tid med planlegging, gjøre avtaler om jubileumsaktiviteter, bygge nye bygg o.s.v.o.s.v.!

Sarpsborg 2016

Følges av 183 medlemmer.

Hvordan bør Sarpsborg by utvikles fram mot det store byjubileet i 2016?
I denne sonen kan alle samfunnsengasjerte sarpinger delta i debatten om hva som bør prioriteres i Sarpsborg fram mot 1000-årsjubileet.

sa.no gjør oppmerksom på at innlegg og kommentarer fra denne sonen kan bli hentet fram på forsiden av sa.no og i papirutgaven til SA.

Debatten i sonen styres av retningslinjene for debatt på sa.no og Sarpeliv. Mer om sonen

Origo Sarpsborg 2016 er en sone på Origo. Les mer
Annonse